Spune-mi ce gândeşti: exprimarea sentimentelor

Acest blog este un blog pentru sănătate.

Le urez sănătate atât celor dragi şi celor apropiaţi,  celor cu care intru în relaţionare prin prisma locului de muncă, cât şi vizitatorilor acestui blog.

Câţi dintre ei oare ştiu să primească urarea, câţi dintre ei dau din cap lipsiţi de motivaţie, câţi dintre ei realizează că este vorba despre speranţă, câţi oare se întreabă cât timp au la dispoziţie pentru a fi optimişti, visători, încrezători, credincioşi, utili, câţi dintre ei se întreabă cât timp au pentru a exprima ceea ce gândesc.

Cât de des exprimi ceea ce gândeşti atât în beneficiul tău cât şi în beneficiul altora?

Şi mai ales, cât de des îţi exprimi sentimentele?…

Având în vedere că ne îndreptăm către sfârşitul acestui an şi că ne apropiem bucuroşi şi nerăbdători unii dintre noi, de Sărbătoarea Crăciunului, pentru cei credincioşi, de  Naşterea Domnului Isus Hristos, pentru alţii doar de un prilej de a fi cu cei dragi şi de a împărţi cadouri mai mult sau mai puţin necesare, pentru unii motiv de meditaţie sau cauză de conspiraţie, aş vrea să ne oprim un pic  să gândim, să simţim cine suntem, ce am realizat, care ne sunt priorităţile.

În ce procente putem măsura cât din noi reprezintă MATERIAL şi cât din noi SPIRITUAL.

Cum se măsoară valorile azi?

Unde este frumuseţea relaţiilor dintre oameni şi a relaţiei omului cu natura?

De ce pentru unii este mai importantă matematica iar pentru alţii arta?

De ce unii se ancorează în trecut şi în istorie dar nu realizează nimic azi?

Simplitatea înseamnă să mergi desculţ sau poate să mergi desculţ inseamnă că eşti liber?

De ce iubim doar animalele, sau doar oamenii, sau doar plantele, şi nu iubim TOT, toată NATURA, tot aerul, toată apa, toate mineralele, de ce iubim doar casa noastră şi nu iubim Pământul, de ce ne gonim traiul zilnic cu gândul că, oricum viaţa se va termina, şi cu ea toate bogăţiile şi toată Terra şi nu ne învăţăm copiii să aprecieze ceea ce este implicit al nostru pentru că trăim aici?

Câte întrebări ai care îţi săgetează mintea pe parcursul unei  umile zi din viaţa ta, şi încă una, şi încă un an, şi încă o generaţie?

De ce nu reuşim să ne păstrăm calmul şi echilibrul? Cine trebuia să ne predea această lecţie şi când?

De ce credem că iubim dar de fapt nu avem încredere?

De ce transformăm iubirea în abuz?

Suntem autentici?

De ce sub acoperişul casei noastre avem voie să fim autoritari, dezordonaţi, prefăcuţi, pretenţioşi, puturoşi, tăcuţi sau din contră vorbăreţi, veseli sau trişti, aparent perfecţionişti, aparent înţelegători?

Nu cumva deasupra noastră a tuturor mai este un acoperiş comun, infinitul, care ne suportă toate exagerările, pretenţiile, lipsa de sinceritate, lipsa de verticalitate, de înţelepciune, de autenticitate?

Regret că au lipsit articole noi pe blogul meu, dar în această perioadă de linişte, timpul meu a fost dedicat tot oamenilor, dintre care pentru unii infinitul este un cer senin iar pentru alţii doar un nor şi pentru că eu îmi doresc să fiu autentică şi, din când în când să pot exprima ceea ce gândesc şi simt.

Acum de sărbători, eu vă doresc din inimă să vă adresaţi întrebări sincere, să descoperiţi răspunsuri sincere şi benefice, să ajungeţi să fiţi autentici, iar dacă vreţi ca acum de sărbători, sa fiţi mai buni, nu vă forţaţi, încercaţi o transformare subtilă dar sigură, infinită.

Bunătatea, răbdarea, iubirea, încrederea şi echilibrul să devină prioritatea dumneavoastră.

Şi desigur, indiferent ce cale urmaţi, să fie mereu una sănătoasă!

Sărbători Fericite!by-NiChristmas-landscape-by-Nicky-Boehme-09

 

 

 

 

 

 

Apasă aici pentru a asculta un colind

DT_Christmas_envelope_2011_0

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *