broccoli

Reţete de post!

Câteva reţete rapide de post sau vegetariene desigur

 

Ciorbiţa de ştevie şi leurdă  🙂

 

Pentru această reţetă eu am folosit:

  • apa Kangen
  • ştevie din gradină ( cea din piaţă este la fel de bună, ideal nepoluată)
  • leurdă
  • morcovi şi ţelină
  • cartofei
  • mirodenii: busuioc, leuştean, mentă, rozmarin
  • bobiţe de soc sau coacăze ( opţional desigur dar delicios)
  • sare roz de himalaya
  • ulei de măsline
  • lămâie

Procedura este simplă

Aducem apa la temperaturi ridicate şi opărim ştevia un minut după care lăsăm ştevia la scurs şi aruncăm apa.

Punem la foc apa kangen ( este ceea ce folosesc eu pentru calitatea ei), aducem apa la o temperatură înaltă şi adăugăm morcovei şi ţelină taiate cubuleţe, mirodenii şi lăsăm să fiarbă.Treptat vom adăuga şi celelalte ingrediente precum ştevia taiată mărunt bineînţeles după ce s-a răcit, apoi cartofeii tăiaţi şi ei cubuleţe; apoi adăugăm şi leurda tăiată şi ea mărunt cu puţin timp înainte ca ciorbiţa să fie gata. Leurda contribuie şi ea la aromatizarea ciorbei de post prin gustul ei uşor inţepător între usturoi şi ceapă. Mie îmi place să adaug la supe şi ciorbiţe boabe de soc sau coacăze luate din cămara cu bunătăţi puse la uscat şi păstrat. Practic din această cămară m-am servit şi cu busuioc, leuştean şi mentă.

Dacă doriţi, după ce adăugăm şi sarea roz, putem face ciorba şi mai înţepătoare, uşor desigur, venind cu un plus de piper sau turmeric pentru cei ce nu folosesc piper.Turmericul îl adăugăm tot la final şi îi va da şi culoare ciorbei, punând doar un vârf mic.

Dupa ce am oprit focul, lăsăm să se liniştească ciorba şi adăugam după preferinţe ulei de măsline şi pătrunjel tocat.

 

Paste integrale cu spanac 

Pentru această reţetă simplă folosim:

 

  • Paste integrale  bio
  • apa alcalină
  • spanac de gradină
  • avocado
  • broccoli
  • sare roz
  • ulei de măsline
  • lămâie
  • condimente: busuioc

Pregătim spanacul: îl spălăm bine, noi nu îl curăţăm, folosim tot, îl tăiem fâşii mici, îl aşezăm într-un castron mare şi stropim cu lămâie.

Punem la fiert pastele în apa alcalină.

Spălăm broccoli foarte bine şi îi tăiem tulpinile. Nu fierbem broccoli, îl pregătim la aburi, sau în apa în care am fiert pastele, aşezăm broccoli cu tulpinile în jos şi lăsăm un pic în vas să dea în clocot apa şi oprim focul rămânând  acoperit.

Amestecăm în castron şi pastele alături de spanac, adăugăm uleiul şi condimentele, şi punem şi avocado tăiat după preferinţe, cubuleţe sau felii.

La final, în farfurie adăugăm şi bucheţele de broccoli uşor pregătite la abur, astfel îşi vor păstra aspectul ferm şi culoarea verde proaspăt.

 

Pate de năut şi verdeţuri pentru o gustare

Ingrediente:

  • Năut
  • Verdeţuri: pătrunjel, mărar, busuioc,spanac
  • Usturoi
  • Ulei de măsline
  • Sare
  • Lămâie

Năutul se spală bine bine şi se lasă la înmuiat în apă atât cât este necesar.

Eu pentru că folosesc apa Kangen pot lăsa la înmuiat doar câteva ore, nefiind necesar pâna a doua zi.

Fierbem năutul  după care îl lăsăm la scurs şi la răcit, dar păstrăm apa în care a fiert năutul.

Ne vom folosi de un blender, în care practic vom adăuga rând pe rând toate ingredientele necesare funcţie de preferinţe.

Ca blenderul să poată mixa bine năutul adăugăm din zeama rămasă de la fiert.

Facem pauze la mixat şi mai adăugăm ingrediente amestecând şi cu o spatulă de lemn dacă este necesar, după care adăugăm sare , ulei de măsline şi mirodenii.

Putem servi acest pate delicios fie simplu, fie alături de legume sau pe felii de pâine integrală, coapte nu prajite.

 

Poftă bună la servit!

 

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *