Ce este fenilalanina?

O vedere de ansamblu

Fenilalanina este un aminoacid însemnând că, organismul nostru  are nevoie de ea pentru a ne menţine sănătatea dar nu o poate produce. Trebuie să o obţinem din alimente.

Fenilalanina se regăseşte în 3 forme: forma naturală este L-fenilalanina care se obţine din sursele de proteină, forma sintetică se găseşte sub denumirea de D-fenilalanină iar forma combinată a  celor două LD-fenilalanina.

Organismul nostru transformă fenilalanina în tirozină, un alt amino-acid necesar producerii de proteine, de substanţe chimice ale creierului incluzând L-dopa, epinefrina şi norepinefrina şi de producerea hormonilor tiroidieni. Deoarece norepinefrina afectează dispoziţiile, au fost propuse diferite forme ale fenilananinei pentru a fi folosite în tratarea depresiei.  Printre simptomele deficienţei de fenilalanină se găsesc confuzia, lipsa de atenţie, lispa de energie, depresia, agitaţia, problemele de memorie şi lipsa apetitului.

Pe de altă parte există un sindrom genetic rar produs de excesul de fenilalanină, fenilcetonuria, care apare la persoanele cărora le lipseşte o enzimă ce trebuie să covertească acest aminoacid în tirozină. Lipsa acestei enzime face să crească nivelul fenilalaninei peste cel acceptat. Prin urmare, dacă acest sindrom nu este depistat şi tratat până la varsta de 3 săptămâni, efectele sunt severe şi ireversibile, manifestându-se cu dizabilităţi mentale (intelectuale), tulburări de comportament şi depigmentare.

Simptomele din faza incipientă a bolii includ sensibilitatea la lumină, afecţiuni ale pielii precum eczeme, descuamaţii, urticarie, mâncărimi, agitaţie, un miros specific emanat de organism şi de urină, un miros închis şi umed similar mucegaiului.

Lipsa acestei enzime afectează sinteza melalinei, care este responsabilă cu pigmentarea pielii, a părului şi a ochilor.

Surse naturale de fenilalanină

Proteinele de origine animală: produse lactate, ouă,  peşte, vită, porc;

Proteine de origine vegetală: toate produsele din soia, seminţe oleaginoase precum nuci, alune, caju, migdale, seminţe de cânepă, seminţe de susan, seminţe de floarea soarelui.

Sursa artificială de fenilalanină lipsită de valori nutriţionale este Aspartamul

Senzaţia de bine de la dulciuri vine!  🙂

9687299

Acordaţi mare atenţie dulciurilor şi alimentelor procesate din comerţ, citiţi etichetele! Forma sintetică a fenilalaninei o vom regăsi în dulciurile de toate felurile, băuturi şi sucuri, în gumele de mestecat, produse de panificaţie.

Încercaţi să vă faceţi singuri atât sucurile preferate cât şi dulciurile.

Iar dacă nu aveţi timp sau talent, piaţa oferă acum produse neprocesate făcute cu ingrediente naturale fără îndulcitori artificiali.

Iată piaţa: Constanţa Constanţa Bucureşti

Se vor feri de consumul acestor produse mai ales femeile însărcinate, în speţă cele care au avut o suspiciune de această boală sau care poartă acest diagnostic.

De asemenea,  vor folosi pentru alăptat o formulă specială de lapte care nu conţine fenilalanină.

Fenilalanina ingerată se va transmite la făt.

Produse din natură ce ne vor ajuta să ameliorăm simptome precum depresia, agitaţia, lipsa de concentrare, pierderile de memorie:

 

Ulei esenţial de lavandă
Ulei esenţial de portocale
Ulei esenţial de portocale

 

Ulei esenţial de Bergamotă
Ulei esenţial de Lemongrass
Ulei esenţial de Vetiver

 

 

 

 

 

 

 

Uleiul esenţial de Vetiver (Vetiveria zizanoides), plantă de origine indiană cu o aromă definită asemănătoare cu patchouli şi cu o tentă de lamâie, a fost studiat de către doctorul Terry Friedmann în vederea îmbunătăţirii comportamentelor dar şi ameliorării problemelor psihologice la copii. În această categorie intră, depresia, deznădăjduirea, agitaţia, atacurile de panica dar şi cauze declanşatoare de boli cronice precum traume şi şocuri emoţionale.

Uleiul esenţial de Vetiver se află printre uleiurile cu cel mai mare conţinut de terpeni, terpenoide, asta însemnând că va acţiona cel mai bine pe nervi, sistemul nervos central şi musculatura fină. Indicaţii terapeutice: Parkinson, epilepsie, convulsii, spasmofilie, fibromialgie, isterie, ADHD, sindrom Tourette, atacuri de panică, agorafobie, insomnie, disfuncţii sexuale.

Următoarele beneficii: elimină stafilococul auriu, acţionează pe inflamaţii, echilibrează metabolismul, consolidează sistemul imunitar.

Toate uleiurile sunt 100% naturale, non-toxice, fără reacţii alergice dovedite.

Precauţiile se aplică femeilor însărcinate şi celor care alăptează. Această categorie va consulta sfatul specialistului.

Ca întotdeauna eu vă urez sănătate!

Young Living Distributor
Distribuitor Young Living Oils

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *