Cafeaua mea de cicoare şi arome naturale

Pentru cei care nu pot renunţa la obiceiul de a bea o cafea, există o variantă naturală, fără efecte secundare precum deshidratare, tensiune nervoasă cu excitabilitate şi oboseală la cateva ore după consumul cafelei clasice cu un conţinut de cofeină.

Cafeaua de cicoare, aşa cum o beau părinţii noştri (precum şi cea de năut), este naturală şi cu aport de vitamine precum vitamina A , C şi potasiu.

Cicoarea ( cichorium intybus) este o plantă ce creşte spontan la noi în ţară, în spaţii deschise  cu multă lumină şi cu un sol uşor umed.

Cafeaua de cicoare se  obţine din rădăcina plantei extrasă toamna, mărunţită şi prăjită,  o găsim în amestec  cu cereale  precum ovăz, orz şi uneori cu năut măcinat. Aceasta este un bun tonic şi digestiv, prin urmare se poate bea între mese pentru efecte asupra afecţiunilor digestive şi gastro-intestinale.

Cafeaua de cicoare înlătură oboseala şi calmează sistemul nervos.

Fotografie0300Cum o prepar?

Folosesc apă alcalină, ca la orice reţetă de a mea şi am două variante: fie aduc apa la temperatura preferată şi infuzez 2 linguriţe de cicoare, fie fac un decoct din aceeaşi cantitate.

La oricare din variante la început,  adaug în apă pudră de scorţişoară şi cardamon.

Obţin o cafeluţă foarte aromată cu un miros cuceritor, pe care o îndulcesc uneori cu melasă bio din trestie de zahăr.

Să o savurați!

 

 

 

 

 

 

4 comentarii la „Cafeaua mea de cicoare şi arome naturale”

  1. Super bauturica, asa am inceput sa beau si eu, mai putin melasa. Dar merita incercat si cu ea, evident.

    Asa cum ti-am promis, iti trimit linkurile pentru aparatele de soia si iaurt, tofu, etc.

    http://www.pronat.ro/magazin/44–electro aici sunt preturile obisnuite

    http://aparat-lapte-soia.ro/soia/aparat-multifunctional-soia/hapax-5 iar de aici am luat eu, la promotie, doar pana la sfarsitul lui februarie
    de fapt eu am luat http://aparat-lapte-soia.ro/soia/aparat-multifunctional-soia/hapax-4 care face mai multi litri odata, sa fac si Tofu si iaurt din aceeasi sarja.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *