10 beneficii surprinzătoare ale vieţii sexuale

Sexul nu numai că este plăcut dar poate fi şi benefic pentru tine. Iată cu ce te poate ajuta viaţa sexuală activă.

Îţi menţine sistemul imunitar în „priză”

Specialiştii sunt de părere că, perioada de refacere în cazul unor afecţiuni  se micşorează la persoanele cu viaţă sexuală activă. Sistemul imunitar fiind alert ne va feri de bacterii, viruşi, germeni şi alţi invadatori. Cuplurile cu viaţă sexuală activă se vor îmbolnăvi mai rar.

Nu uita totuşi:

 • Să mănânci corect
 • Să dormi suficient
 • Să fii mereu activ 16 ore pe zi
 • Şi să te protejezi în timpul contactului sexual folosind un prezervativ 

Creşte libidoul

Visezi la o viaţă sexuala activă? Făcând sex, evident cu timpul acesta se va îmbunătăţi şi va creşte şi dorinţa pentru a face sex.

Femeilor, sexul activ le va susţine lubrifierea, le va normaliza presiunea sângelui şi le va mări elasticitatea; ceea ce le va oferi un contact sexual calitativ, plăcut şi de lungă durată.

Îmbunătăţeşte controlul tractului urinar

O musculatură pelviană bine dezvoltată le va ajuta pe femei să lupte împotriva incontinenţei urinare care, se pare că în peste 30% din cazuri, intervine la un anumit punct în viaţă.

Sexul practicat de câteva ori pe săptămână va echivala cu sportul de întreţinere aplicat pe musculatură, iar contracţiile provocate de un orgasm îţi vor întări musculatura pelviană.

Normalizează tensiunea arterială

Specialiştii secţiei de obstretică şi ginecologie ai Universităţii de Medicină din Munich declară conform studiilor efectuate că,  relaţiile sexuale normalizează presiunea sanguină şi scad tensiunea arterială acolo unde este cazul. Aceasta este valabil doar pentru relaţiile sexuale  normale, nu şi pentru masturbare.

 Sexul este o formă de exerciţiu

Sexul este o formă excelentă de exerciţiu fizic. Nu va înlocui efortul efectuat pe banda de alergat însă contează foarte mult, consumând cam 5 calorii pe minut. El îţi va mări pulsul şi îţi va lucra diverşi muşchi. Asa că, la treabă!

Scade riscurile unui atac de cord

O viaţă sexuală plăcută va avea beneficii asupra inimii tale. Pe lânga faptul că îţi va normaliza pulsul, sexul te va ajuta să îţi normalizezi şi nivelul de estrogen şi testosteron.

Când unul dintre aceşti hormoni este în dezechilibru nu vor conteni să apară diverse probleme de sănătate precum, osteoporoza sau bolile de inimă, estrogenul fiind cel care împreună cu vitamina D şi Calciul, alături de alte minerale  reglează densitatea osoasă; nivelul scăzut de testosteron se va manifesta în primul rând prin oboseală şi lipsă de motivaţie.

Domoleşte durerile

Înainte de a întinde mâna după un medicament încearcă şi terapia prin sex.

Orgasmul poate bloca durerile. Se eliberează un hormon care scade rezistenţa durerilor.

În urma unor studii făcute în universităţi ale lumii, bineînţeles nu la noi în ţară, s-a ajuns la concluzia că stimularea  vaginală poate reduce durerile cronice, atât genitale cât şi ale membrelor de exemplu, dureri provocate de artrită, migrene, chiar şi fără orgasm.

Poate face cancerul de prostată să stea la distanţă

Bărbaţii cu ejaculări frecvente ( cel puţin 21 pe lună) au sanşe mai mici de a dezvolta cancer de prostată.

Ca să profiţi de acest beneficiu nu este musai să intreţii un contact sexual, ci este valabil şi pentru ejaculările spontane nocturne sau masturbarea.

Cu siguranţă în studiul respectiv s-a pus în evidenţă beneficiul sexului, cu toate acestea s-au urmărit şi alte aspecte mai ales că sunt mulţi factori de influenţare ai riscului de apariţie a cancerului de prostată.

Oricum, mai mult sex nu strică!…

Sau putem dezbate acest subiect într-un alt articol, din perspectiva Daoismului, ce ar putea dărâma practic o parte dintre miturile  vieţii sexuale.

Îmbunătăţeşte somnul

Probabil că adormi mai repede după ce ai făcut dragoste, şi nu-i de mirare!

După orgasm corpul nostru eliberează doi hormoni importanţi, responsabili cu relaxarea şi inducerea somnului. Aceştia sunt prolactina şi melatonina.

În procesul secreţiei şi eliberării prolactinei intervin alţi 2 hormoni importanţi: dopamina şi estrogenul, ambii având rol de reglare. Dopamina inhibă producţia de prolactină, în timp ce prolactina stimulează producerea de dopamină, fiind astfel creată o buclă de feedback. Pe de altă parte estrogenul stimulează secreţia prolactinei la nivelul glandei pituitare.

Melatonina este cea care reglează ritmul circadian atât la oameni cât şi la animale, şi este un puternic antioxidant ce pătrunde uşor în membrana celulară, ce ne protejează împotriva radiaţiilor solare. Nivelul maxim de melatonină se eliberează la ora 24.00, dar acest nivel scade odată cu înaintarea în vârstă.

De asemenea, melatonina s-a dovedit a fi un antioxidant de două ori mai puternic decât Vitamina E.

Găsim melatonină în surse naturale precum următoarele plante: sunătoare, spilcuţă, în orez, cereale, în porumb, roşii, struguri, în vin natural, cireşe, banane, ananas, portocale, ulei de măsline şi în bere naturală.

Melatonina s-a dovedit benefică în disfuncţii sexuale, în disfuncţii imune, în reflux gastro-esofagian, în afecţiuni cardiovasculare, în depresie, şi în dereglarea ritmului circadian desigur.

Înlătură stresul

Să fii aproape de partenerul tău te va linişti şi îţi va îndepărta anxietatea.

Atingerile suave şi îmbrăţişările,  vor elibera şi ele hormoni de plăcere.

Stimularea sexuală eliberează o substanţă chimică la nivel de creier, ce va determina o accelerare a răspunsului dat de creier la stimulii de plăcere şi recompensă.

Intimitatea şi viaţa sexuală activă şi echilibrată, vor ajuta şi ele la stima de sine şi la fericire.

Îţi vei susţine în felul acesta şi sănătatea!

 

 

7 comentarii la „10 beneficii surprinzătoare ale vieţii sexuale”

  1. Păi tocmai din acest motiv voi aborda acest subiect din perspectiva Daoismului, într-un alt articol.Vedem ce combinații obținem.Aș spune că cel mai bun este echilibrul, în tot ceea ce întreprindem și întreținem. Și aplicăm exact ce ni se potrivește.

 1. Daaaaaaaa.!!
  Îmi place subiectul muuuuuuuuuuuuuuult.Chiar foarte mult.De aceea îmi place şi culoarea mov.Cât mai mult mov(violet) , nu strică deloc. Sunt însă, unele bariere ..de morală…monogamie….Nu ştiu cum acceptă subiectul, diversitatea, lucrul monoton….

  Aceeaşi, acelaşi… şi aceea sau celălalt…….tot ea…tot el….Ce naiba !
  E complicat…

  1. Dl Vlad,
   Vă mulţumesc mult pentru gândurile bune.
   Vă doresc asemenea un An Nou Fericit, să petreceţi frumos şi să fiţi sănătos.
   Numai bine familiei!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *